Individuele behandelingenNadiki-therapie


Nadiki-therapie is ontwikkeld door Chris Wollaert. An is bij haar de opleiding tot nadiki-therapeut gaan volgen na enkele zeer positieve persoonlijke ervaringen met de therapie.


Iedereen van ons heeft blokkades die ons functioneren bepalen, ons gedrag beïnvloeden, onze energie remmen en zelfs leiden tot fysieke klachten.
De oorzaak van deze blokkades kan heel verschillend zijn. Ze kunnen ontstaan zijn door een fysiek letsel, door een trauma bij de geboorte, door een trauma tijdens onze kinderjaren of zelfs door een trauma dat we van onze voorouders hebben geërfd,... Tijdens de therapie worden deze blokkades opgeheven, waardoor het zelfregulerend systeem van ons lichaam weer optimaal kan werken en we fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel (opnieuw) in evenwicht zijn.
Voor alle leeftijden, ook voor baby's en kleuters.


Muziektherapie


Muziek is beweging. Daarom bezit ze ook de kracht om (terug) beweging te brengen in situaties en patronen waarin op een andere manier moeilijk verandering kan komen.


Muziektherapie voor personen met een handicap
In muziektherapie ontdekken kinderen en volwassenen met beperkingen hoe ze via muziek op non-verbale manier kunnen communiceren. In de muziek en in relatie met de muziektherapeute kunnen spanningen worden geventileerd en kan er vorm worden gegeven aan alles wat er in hen leeft.

Muziektherapie voor kinderen en volwassenen met autisme
In muziektherapie kan er op een veilige, speelse manier gewerkt worden rond het maken van contact. Openstaan voor je omgeving is immers een van de belangrijkste basisprincipes om te kunnen leren, groeien en ontwikkelen.

Muziektherapie voor personen met emotionele of psychische problemen
Muziektherapie helpt patronen doorbreken en innerlijke conflicten doorwerken. Het helpt bij het opbouwen van een positief zelfbeeld en het oplossen van psychische en psychosomatische problemen, zoals angsten, dwanghandelingen, fobieën, depressies of psychische problemen van zware aard zoals schizofrenie.
Daar waar woorden vaak tekort schieten, is de werking van de muziek het meest heilzaam.

Muziektherapie als ondersteuning bij afscheid
Muziektherapie werkt ondersteunend tijdens het doorwerken van een rouwproces of kan juist een rouwproces, dat niet kon aangegaan worden, eindelijk op gang brengen.

Muziektherapie voor elk van ons
In de muziek die we maken, klinkt ons persoonlijk verhaal. Ze verklankt hoe wij in de wereld staan en hoe wij in relatie staan met onze eigen ik en met de mensen om ons heen. In muziektherapie krijgen we meer inzicht in onze problemen en in de patronen waarop we telkens opnieuw vastlopen. Al improviserend, zingend en dansend komen we terug in contact met ons ware zelf.Ander aanbod: