WorkshopsWorkshops voor kinderen en jongeren


Workshops en Muzel-kampen bij ons thuis
We organiseren tijdens de schoolvakanties allerlei kampen en workshops bij ons thuis, in het idyllische dorpje Marilles op ongeveer 15km van Tienen.

Ook benieuwd naar onze MUZEL-KAMPEN voor kleuters en kinderen van het eerste tot het vierde leerjaar?! Of onze MUZEL-WORKSHOPS voor ouders en kinderen samen?!
Hier vind je meer informatie:

Meer informatie activiteiten zomervakantie 2017

Workshops in scholen
Breng je graag wat muziek, natuur en beweging in je klas? Daar kunnen wij voor zorgen!
Zelf hebben we een aantal workshops voorbereid, maar andere ideeën, thema´s of voorstellen zijn zeker welkom. Dan werken wij een specifieke workshop uit.

- Muziek en beweging
We ontdekken onze eigen bewegingen, veranderen onszelf in een cakemachine en laten ons leiden door de ritmes van de muziek. We leren kabouteryoga, vliegen rond als elfjes, dansen als sterke aardmannetjes en veel meer..

- Muziek en natuur
Is er geen tuin in de buurt? Dan brengen wij de natuur gewoon naar de klas! We leren elfentaal zingen en elfenhuisjes bouwen. We ontdekken de geheimen van de natuur en luisteren naar de muziek van de natuurwezentjes. Hoor je ze al?

- Didgeridoo´s maken
Een prachtig instrument uit Australië. Wij leren de leerlingen hoe je een didgeridoo kan maken uit een PVC buis en hoe ze dit instrument kunnen bespelen. Nadien heeft iedereen een origineel instrument dat bespeeld kan worden zonder notenkennis. Gewoon heerlijk blazen en genieten van de speelse klanken.

- Dansimprovisatie
We laten ons leiden door de bewegingen van ons lichaam en leren luisteren naar onze eigen ritmes. Langzaamaan gaan we over tot dansimprovisatie en laten onze fantasie stromen tijdens een geïmproviseerd danstheater.

- Muziek en relaxatie
Kinderen en jongeren met elkaar in contact brengen op een fijne en liefdevolle manier, op speelse wijze gespannen schouders losmaken en heerlijk genieten van de stilte rondom ons en in ons.

- Schrijf je eigen verhaal
We wakkeren de creativiteit van de leerlingen aan door ze hun eigen verhaal te laten schrijven. Gaat het over een aap en een ezel of over kabouters en tovenaars...? We begeleiden hen in het vinden van eigen personages, muziek en theater.


Workshops in instellingen en dagcentra


'Kaa de Kraai maakt het bont': Een muzikaal belevingstheater voor personen met beperkingen

Aan de hand van een prachtig verhaal nemen we je mee op reis in de wondere wereld van de muziek. Het verhaal en de inhoud van het muzikaal theaterstuk wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Met actieve groepen wordt er samen op instrumenten gespeeld, geëxploreerd met de stem en gedanst. Bij minder actieve groepen staat de muziekbeleving dan weer centraal. Alle zintuigen worden aangesproken. Het wordt een waar klankenfestijn!

Isolde is een vrolijk meisje. Ze woont in een gezellig klein huisje en geniet enorm van de rust en de stilte om haar heen. Tot op een dag Kaa de Kraai beslist om op het dak van haar huis te komen wonen. Meteen is het gedaan met de rust! Kaa is immers de meest muzikale kraai van de hele wereld en dat vindt Isolde maar niets!

Workshops ecologische voeding


Calista geeft workshops ecologische voeding voor de vereniging Velt, maar ook andere verenigingen en organisaties vergast ze met veel plezier op een gezellige, leerrijke en actieve kookles. Seizoensgebonden, biologisch en ecologisch koken zijn hierbij belangrijke pijlers.


Vrouwencirkel: O.w.v. tijdsgebrek even stilgelegd


Wij vrouwen wisten het al lang, maar nu is het ook uit onderzoek gebleken: Vrouwen hebben contact met andere vrouwen nodig om emotioneel gezond te blijven. Tijdens de vrouwencirkels zingen we samen, we praten over verschillende onderwerpen, we lachen, we huilen en voelen hoe we met elkaar verbonden zijn. Kortom, we bundelen onze krachten en wijsheid zodat de godin in elk van ons volop kan stralen en groeien. Zodat het vrouwelijke in de tijd waarin we nu leven terug helemaal haar plaats kan innemen in onze gezinnen, onze omgeving en onze maatschappij.

Ander aanbod: